We gaan naar de brugklas!

Eindelijk is het zover!

Na 8 jaar basisschool is je zoon of dochter er echt helemaal klaar voor om naar de brugklas te gaan. Voor veel kinderen levert deze overgang behoorlijk wat stress op. Zeker in een tijd als deze. De basisschool periode kan niet helemaal afgesloten worden als we gewend zijn. Er is geen schoolverlaterskamp en bij de ene school is er wel een groep 8 musical, bij de andere niet. Gelukkig mogen de basisschool kinderen weer gewoon naar school, en zal er voor hen wel een fijne afsluiting zijn. Er kan afscheid genomen worden van de school, de leraren en de klasgenootjes.

En dan is het zomervakantie, tijd om je voor te bereiden op de brugklas. Natuurlijk eerst even genieten van een welverdiende zomervakantie! Je ouders regelen dat de boeken voor je nieuwe school besteld worden. Veel kinderen krijgen een nieuwe fiets, een nieuwe schooltas, schriften, pennen, een agenda! Wauw!

En dan breekt de dag aan dat je naar je nieuwe school gaat. Hopelijk mag het voortgezet onderwijs hun deuren ook weer volledig open doen voor alle kinderen! Je komt in een nieuwe klas, met heel veel verschillende leraren. De school is groter, je bent niet meer de oudste, maar de jongste en je krijgt ook nog eens van alle vakken huiswerk mee! Hoe ga je dat aanpakken?

Gelukkig bestaat er de Ik leer leren training, die je helemaal voorbereid op de brugklas. Je leert jouw manier van leren kennen, je leert plannen en organiseren, je leert omgaan met faalangst, je leert hoe jij je het beste kunt concentreren en je leert leerstrategie├źn en deze toe te passen.

Wil je meer weten over de Ik leer leren training? Klik dan hier. Wees welkom!

Share this Post