Het Krachtstenenspel

Tijdens het coachen maak ik gebruik van edelstenen.

De eerste keer dat ik echt deze werking voelde was tijdens een workshop van Saskia de Ruiter tijdens mijn opleiding tot Kindercoach. Sindsdien heb ik altijd een edelsteen bij me. De stenen die ik bij me draag zijn niet altijd dezelfde. Ik heb zo mijn voorkeuren, het ligt er maar net aan, waar ik op dat moment behoefte aan heb.

FB_IMG_1454066330175

Tijdens mijn opleiding kregen wij een workshop Krachtstenenspel. Dit spel is door Saskia de Ruiter ontwikkeld. Sinds ik dit spel in mijn praktijk kan inzetten, zijn er prachtige ontwikkelingen in gang gezet en heb ik magische momenten mogen meemaken.

Zo ontmoette ik Danielle. Danielle is een meisje van 11 jaar oud. Ze vertelde dat ze net afscheid had genomen van haar dierbare vriendin Els. Els was een volwassen vrouw met wie Danielle een speciale band had. Els was ernstig ziek en zou niet meer beter worden, ze zou sterven en daar was Danielle intens verdrietig over. Haar ouders hadden samen met Els een afspraak gemaakt, waarop Danielle afscheid kon nemen van Els. Hoe zwaar is dat voor een kind van 11 jaar oud.

Danielle wilde graag met een blij gevoel aan Els terugdenken. Samen zijn we op pad gegaan langs alle 4 elementen (vuur – intuïtie / lucht – denken / aarde – doen / water – voelen) om Danielle te helpen haar wens in vervulling te laten gaan.

Ze bedacht dingen die ze kon doen, om alle mooie momenten die Els en zij beleefd hebben te gedenken, zodat ze daar met een blij gevoel aan terug kon denken. Danielle maakte een tekening van haar mooiste en leukste moment met Els. We spraken af dat ze deze op een mooie plek in huis zou ophangen, zodat als er even verdriet was (en dat mag natuurlijk!), ze daar naar kon kijken en dan aan dat mooie moment kon terugdenken. Op deze manier was er niet alleen het verdriet om het verlies, maar ook blijdschap om dat gelukkige moment en haar vriendschap met Els.

Nadat alle stappen waren gezet, mocht Danielle 4 krachtstenen verzamelen en deze bundelen in het krachtzakje, zodat deze haar zouden helpen haar wens werkelijkheid te laten worden.

Een paar dagen later kreeg ik bericht van de ouders van Danielle. Ze wisten niet zo goed wát ik gedaan had, maar dat er íets gebeurd was, was duidelijk! Het ging heel goed met Danielle, zo goed zelfs dat ze mee is geweest naar een groot dorpsfeest, en dat was voor onze afspraak ondenkbaar geweest!