De magische werking van edelstenen

1 februari 2016 – Voordat ik aan de praktijkopleiding van de Magie van Kindercoaching begon, had ik natuurlijk al regelmatig edelstenen gezien. Ik vond ze vooral erg mooi. Ik had nooit het idee dat edelstenen ook écht wat voor je kunnen doen. Zelf had ik wat hangertjes met edelstenen. Deze waren van mijn oma geweest. Mijn tante heeft ze na haar overlijden aan mij gegeven. De hangertjes zijn, zoals ik begreep, gemaakt door een oom van mijn vader. Hij sleep de stenen en maakte er een hangertje van. Ik vond ze vooral mooi, en omdat ze van mijn oma waren, hebben ze voor mij veel waarde. Maar meer dan dat was er voor mij niet.

P1070914

de hangertjes van mijn oma

Toch kocht ik een aantal jaren geleden voor mijn dochter een hangertje met een edelsteen. Ze was op dat moment ongeveer 8 jaar, was gefrustreerd en stoeide enorm met haar dyslexie, die toen nog niet was vastgesteld. Ze vertelde regelmatig dat haar hoofd zo vol zat, en dat ze daardoor niet kon nadenken. Ze was erg boos. Haar omgeving begreep haar niet. Op school had ze het zwaar, wat heeft geleid tot een breuk met haar vriendinnen in de klas. Voor een meisje van 8 jaar is het dan alsof de wereld vergaat. Intens verdrietig was ze.

Ik ben naar een winkeltje gegaan en vertelde daar over mijn dochter. Dat haar hoofd zo vol en onrustig was. De verkoopster adviseerde me Bergkristal. Deze steen bevordert de concentratie, het helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Mijn dochter was erg blij met de steen en droeg hem regelmatig. Ze was ook heel nauwkeuring in het reinigen (elke avond even onder de koude kraan). De steen bracht haar veel rust.

Tijdens de praktijkopleiding gaf Saskia de Ruiter van het Krachtstenenspel© de workshop De Magie van Edelstenen. Tijdens deze workshop heb ik zelf de werking van de stenen ervaren. Wat ik zag gebeuren bij mezelf, maar ook bij mijn medestudenten, was zo magisch. Er ging een wereld voor mij open. Vanaf dat moment was ik overtuigd.

P1070915

amethist – labradoriet – bergkristal

Stenen worden al sinds de oudheid gebruikt. In die tijd leefden de mensen veel dichter bij de natuur dan nu. Ze werden gebruikt om vuur te maken en er werden gereedschappen van gemaakt. Ook werden stenen gebruikt voor hun helende werking. De stenen werden opgelegd of gedragen waardoor de klachten verdwenen. Het is voor zover ik weet nooit wetenschappelijk bewezen dat edelstenen helende krachten hebben. En natuurlijk zijn er veel mensen die sceptisch zijn. Maar ik ben er van overtuigd dat edelstenen wel wat voor je doen. Ze zullen geen ziekten genezen, maar kunnen je toch helpen bij diverse klachten.

Edelstenen en mineralen hebben een trilling en verschillende lagen energie. Door je open te stellen en te voelen, kun je als je de steen vastpakt deze trilling en energie voelen. Alles op aarde bestaat uit atomen en energetische vibraties (trilling). Dit geldt voor stenen, maar ook voor mensen. Ook wij bestaan uit atomen en energieën. Hierdoor reageert het lichaam op de trilling en energie van de steen. Elke steen heeft zijn eigen trilling en energie. Hierdoor zal je elke steen op een andere manier ervaren.

Hoe je de edelsteen ervaart, is voor iedereen verschillend. Veel wordt bepaald door het gevoel dat je voor een steen hebt. Het kan ook zijn dat je helemaal niks voelt bij een steen, terwijl een ander er heel heftig op reageert. Bij de een heeft de steen een hele snelle werking, terwijl het voor een ander langer duurt.

De ervaring die ik tot nu toe met edelstenen heb gehad, is dat je (onbewust) de juiste steen kiest. De steen die op dat moment voor jou veel kan betekenen. Veel hangt af van hoe je op dat moment in het leven staat, hoe je je voelt, waar je mee bezig bent.

In korte tijd heb ik al een aantal edelstenen verzameld, die mij kunnen helpen. Maar ik zet ze ook in tijdens de sessies in mijn praktijk. Van te voren mogen de kinderen bij mij een steen uitzoeken, die ze tijdens de sessie kan helpen. Je zult zien, dat het veel voor het kind kan betekenen. En natuurlijk is het ook mogelijk om een steen mee naar huis te nemen, zodat je die lekker bij je kunt dragen. Het kan je net dát beetje extra steun geven in het dagelijks leven.

Sinds kort ben ik ook in het bezit van het prachtige Krachtstenenspel©. Saskia de Ruiter (ook kindercoach) heeft dit mooie spel bedacht en ontwikkeld. Tijdens het spel worden spelenderwijs diverse thema’s uitgediept en het geeft inzicht in weten, denken, doen en voelen van de speler. Het spel wordt gespeeld met diverse edelstenen. En het mooiste van alles is: je kunt je eigen krachtstenenzakje maken, een zakje met 4 door jou uitgezochte edelstenen die je mee naar huis mag nemen, zodat het je kan helpen je wens waar te maken.

Ik sta regelmatig versteld, wat edelstenen met mij maar ook met anderen doen. Niet alleen zijn ze prachtig om te zien, maar ze doen ook nog wat met je. Ik blijf het magisch vinden.