Astrologie

YES!! Ik ben geslaag!!

YES!! Ik ben geslaagd voor mijn opleiding Astrologie!

Astrologie? Ik zie het je denken, hoe komt ze daar nou bij? Voor mij was dat een hele logische opleiding om te volgen.

Als kind had ik een zilveren kettinkje met mijn sterrenbeeld: Boogschutter. Deze heb ik overigens nog steeds. Ik kan me nog herinneren, dat ook mijn broer, vader en moeder een hangertje met hun sterrenbeeld hadden. De Boogschutter hoorde bij mij, want ik ben geboren in dat teken. Blijkbaar vonden mijn ouders dat belangrijk. Waarom? Geen idee, ik wist ook niet wat het betekende om Boogschutter te zijn. Dat was ik gewoon. Later als tiener, las ik natuurlijk de horoscoop in de Hitkrant. Want daarin kon ik lezen wat mij te wachten stond het aankomende weekend. Op die manier was ik met mijn sterrenbeeld bezig, maar wat het verder inhield. Ik wist er echt niks van.

Tot ik de opleiding tot Kindercoach volgde bij De Magie van Kindercoaching. Tijdens deze opleiding kregen we uitleg over een stukje astrologie. En dan vooral over de relatie tussen je sterrenbeeld en de manier hoe jij met bepaalde dingen omgaat. Het spreekwoordelijke kwartje begon te vallen. Wat zeg ik, mijn hele spaarpot viel om! Ik viel van de ene verbazing in de ander. Tijdens de uitleg van de sterrenbeelden en de elementen en wat dit betekende heb ik hartelijk moeten lachen om alles wat ik herkende. Ik vond het machtig interessant. Het gaf ook heel veel inzichten in wie ik ben, en waarom ik op een bepaalde manier reageer. Terwijl mijn man heel anders reageert. Ja natuurlijk, hij heeft een ander karakter. Maar als ik ga kijken in de omschrijving van zijn sterrenbeeld, en het element dat daar bij hoort, dan zie ik ook heel veel herkenning.

Na mijn diplomering tot Kindercoach, bleven de elementen zich aan mij opdringen. Overal kwam ik ze tegen. Alles waar ik aan begon, of wat ik aanschafte voor mijn praktijk: ja hoor, weer die elementen en de astrologie. En zelfs toen ik mijn opleiding aromatherapie volgde, kwam astrologie om de hoek kijken.

Voor mij betekende dat, dat het echt tijd werd om hier meer over te weten te komen. Nadat ik mijn diploma Aromatherapie behaalde, werd het dus tijd voor een opleiding Astrologie.

Maar wat is dat eigenlijk? Astrologie is een leer, een manier van denken, die uitgaat van het idee, dat alles in het universum samenhangt en verband houdt met elkaar. Het is een studie van de geaardheid van de mens. Het bepaald dus niet het karakter van de mens, maar zijn aanleg, want dit is de basisstructuur van het karakter.

Wat belangrijk is bij het duiden van iemands aanleg (het duiden van een horoscoop) is de datum, tijd en plaats van de geboorte. Als je dat weet, kun je bepalen wat de posities zijn van de verschillende planeten. Al deze planeten en de posities waarop ze stonden op het moment van geboorte, zeggen zoveel over iemand, waar zijn ze in aanleg goed in, waar liggen lessen die geleerd kunnen worden. Voor een coach is dat natuurlijk heel interessant om uit te zoeken en te bekijken. Tijdens het coachen kan het mij heel veel inzichten verschaffen in de aanleg van iemand. Het is grappig om te zien, dat het altijd klopt!

Share this Post