Werkwijze

Werkwijze

P1080070 (2)

Aanmelding

Aanmelden kan telefonisch via telefoonnummer 06-48790778 of per email info@dewensuil.nl. Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet noodzakelijk.

Tijdens een kort telefonisch contact (gesprek  +/- 30 minuten) bespreken we globaal de behoefte en kijken we of we een afspraak voor een intakegesprek kunnen inplannen. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier.

Intake

Tijdens de intake bekijken we wat er speelt en formuleren we samen de hulpvraag. Wat is de wens voor uw kind en/of uzelf?

Om u kennis te laten maken met mijn manier van werken, spelen we tijdens de intake het spel “Aangenaam Kennismaken”. U krijgt zo een beeld van hoe mijn werkwijze tijdens de coaching zal zijn. Tijdens het spel ontdekt u als ouder heel veel over uzelf in relatie tot uw kind en de problemen die uw kind laat zien. U krijgt nieuwe inzichten en inspiratie waardoor u elkaar op een positieve manier versterkt.

aangenaam%20kennismaken

Vervolg

Ieder kind is uniek en dient ook op unieke wijze benaderd te worden. Het is afhankelijk van de hulpvraag, interesse, leeftijd en behoefte van uw kind op welke manier de sessies zullen verlopen en welke methodieken en materialen gebruikt zullen worden.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende methodieken, creatieve werkvormen, spelvormen en ontspanningsoefeningen. Daarbij combineer ik graag bestaande methodes met nieuwe ontwikkelingen om zo de beste begeleiding te kunnen bieden.

De volgende werkmethoden kunnen worden toegepast:

  • Coachee-spel:coachee Hierdoor ben ik in staat om uw kind op een speelse manier te laten ontdekken wat zijn/haar doel is, en welke oplossingen er zijn binnen zijn/haar eigen talenten en kwaliteiten om tot dit doel te komen.
  • Krachtstenenspel: FB_IMG_1454066330175Het Krachtstenenspel is een krachtig coachings-tool waarbij spelenderwijs diverse thema’s worden uitgediept. Het geeft inzicht in het weten, denken, doen en voelen van uw kind. Het neemt uw kind mee door de vier elementen (vuur, lucht, water en aarde). Deze spelwerkvorm combineert de bijzondere werking van tien verschillende soorten edelstenen met concrete stappen en praktische oefeningen. De edelstenen geven een extra dimensie aan het spel. Door te spelen, ontstaat een verbinding tussen de persoonlijke intentie van uw kind en de helende werking van de stenen. Waardoor een bijzondere bekrachtiging van het bewustzijn ontstaat.
  • Er is veel ruimte om te tekenen. Hierdoor krijg uw kind inzicht in de huidige situatie of kan uw kind zichtbaar maken wat hij/zij graag wil bereiken.
  • Schatgravers: dit spel laat uw op dynamische wijze verbinden met zichzelf en de ander. De uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers (jong en oud-er). Dit spel speel ik graag met u en uw kind samen, zodat uw kind (en uzelf) blijft nadenken over zichzelf, maar ook over de ander.
  • Kinder-affirmaties:  positief denken en bevestigen. Door een kind bewust te maken van de kracht van gedachten, kan ik uw kind begeleiden om positief te leren denken. Hierdoor kan hij/zij op een andere manier leren omgaan met diverse situaties.11960028_1014886938541934_2773536040778363664_n

Elke coaching en sessie is anders. Tijdens de sessies voel ik aan wat op dat moment het beste is om te doen. Ik werk voornamelijk vanuit mijn intuïtie.

De begeleiding vindt plaats bij mij thuis, waar mijn praktijk gevestigd is. Hierdoor ben ik in staat om de coaching in huiselijke sfeer te geven. Het kan ook zijn dat we even naar buiten gaan, om gebruik te maken van de natuur en de omgeving om ons heen.

Zit uw kind weer lekker in zijn vel en heeft hij/zij weer controle over het probleem? Dan ronden we het traject af, meestal zijn 3 tot 6 afspraken al voldoende voor uw kind om verder te kunnen.

P1080045 (2)