Kindercoaching

Kindercoaching

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is. Maar soms voelt je kind zich niet lekker in zijn vel, is hij gefrustreerd, heeft hij last van buikpijn of slaapt hij slecht. Misschien wordt je kind gepest, of pest hij anderen? Sommige kinderen zijn onzeker of piekeren veel. In zulke gevallen kan een kindercoach hulp bieden.

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende begeleiding voor kinderen die even vastlopen. Ik kijk verder dan het gedrag van je kind, want meestal is dat gedrag een uiting van iets dieperliggends. Wanneer er iets niet helemaal gaat zoals je kind zou willen, vertoont hij vaak een bepaald gedrag. Dit kan boosheid zijn, maar ook verdriet. Misschien gaat hij de clown uithangen of trekt hij zich juist terug.

Samen gaan we op onderzoek uit. Wat is er aan de hand, maar belangrijker nog, waar wil je kind naartoe? De oplossing voor het probleem zit in je kind zelf. Wat zijn zijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden om tot een oplossing te komen?

Op deze manier werken we aan het zelfvertrouwen van je kind en vergroot hij zijn zelfkennis. Zo kan hij ook in andere situaties gebruik maken van zijn talenten en mogelijkheden. Dit heeft hij zijn hele leven lang profijt van!

Speciaal voor kinderen bied ik de training ‘Op zoek naar jouw wens’ aan. Wil je hier meer over weten, klik dan hier of neem contact met me op! Je bent van harte welkom!

Share this Post