Massage en coaching

Sinds ik mijn opleiding tot kindercoach heb gevolgd en mijn praktijk heb geopend, blijf ik mij telkens weer ontwikkelen en verrijken door het volgen van trainingen en cursussen. Ik vind het fijn om steeds meer te leren. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook om mijn cliënten steeds beter te kunnen begeleiden.

In 2018 leerde ik essentiële oliën kennen, en ervaarde ik welke werking zij op mij hebben. Telkens ben ik daar weer verbaasd over. Omdat ik dit zo mooi vond, wilde ik me daar meer in verdiepen. Want ik wil natuurlijk weten, waarom de oliën zoveel teweeg kunnen brengen in mijn lichaam, maar ook in mijn geest. Ik wilde het kunnen begrijpen, en ik vond dat de oliën heel mooi ingezet konden worden binnen mijn praktijk. Maar voordat ik daarin kan adviseren, moest ik wel weten waar ik het over had.

En dus ben ik een opleiding aromatherapie gaan volgen. Er ging een wereld voor mij open! Aromatherapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde en gebruikt de essentiële olie van planten als therapeutisch onderdeel bij de behandeling van allerlei klachten op lichamelijk en geestelijk gebied. De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op je overgedragen en draagt bij aan de balans in je lichaam en geest. De toepassingen van deze oliën zijn al meer dan tweeduizend jaar oud. Door de eeuwen heen, zie je dat kruiden en oliën gebruikt werden bij het genezen van vele aandoeningen.

Maar ik zal jullie niet vervelen met de zeer uitgebreide geschiedenis van aromatherapie, waarvan bekend is dat de oorsprong waarschijnlijk ligt in de prehistorie!

Onderdeel van de opleiding aromatherapie is het geven van ontspanningsmassages. Hier had ik niet bij stil gestaan, maar het leek mij wel een mooie manier van het toepassen van de oliën. Nu een jaar later, mag ik wel zeggen, dat ik super blij ben dat ik deze massages kan en mag geven!

Het is misschien niet voor iedereen een logische combinatie, maar voor mij voelde de combinatie coaching en massage in één praktijk juist heel goed. Massage wordt vaak gezien als iets lichamelijks en wordt vaak ingezet bij lichamelijke klachten, maar massage kan ook ontspannend zijn. En door de juiste combinatie te gebruiken van diverse oliën kan het ook emotioneel extra ondersteuning bieden. Massage kan er op deze manier voor zorgen dat je dichter bij jezelf komt. En dat is precies waar coaching ook op gericht is. Massage en coaching versterken elkaar dus. Door de massage durf en kun je dichtbij jezelf komen, jezelf onderzoeken en luisteren naar je eigen ik. De coaching helpt je om daarmee vervolgens in de praktijk aan de slag te gaan. Dat kan veel innerlijke rust geven. Innerlijke rust die door de massage versterkt wordt.

Wil jij weten wat ik voor je kan betekenen als coach en aromatherapeut, neem dan vrijblijvend contact met me op. Wees welkom!

Share this Post