Heb jij ook zo’n huidhonger?

Huidhonger, ik heb dit woord de laatste periode heel veel gehoord en gelezen. Elke dag komt het wel eens voorbij: heb jij ook zo’n huidhonger?

Van de week had ik het er ook nog over met iemand. En ja, ik heb er ook last van. Hoe moeilijk is het dat ik mijn ouders niet gewoon een kus en knuffel kan geven. Of even een arm om een vriendin kan slaan, omdat die het even moeilijk heeft. Een knuffel, ik vind het heerlijk, even een rustmomentje, een intiem momentje met een dierbare, een gevoel van thuiskomen. En dat kan en mag nu even niet.

Veel mensen lijden onder het niet aanraken, en hunkeren ernaar. Deze hunkering noemen we ‘huidhonger’. Aanraken is een levensbehoefte, het is van levensbelang. Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Als iemand je aanraakt, aait, een knuffel geeft, wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine wordt ook wel gelukshormoon genoemd. Dit zorgt er voor dat je je prettig voelt bij aanraking. Een tekort aan endorfine kan een depressie in de hand werken en zelfs genezingsprocessen in je lichaam in de weg zitten.

Endorfine stimuleert namelijk ook het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling. Het zorgt voor een betere doorbloeding en voor een diepere ademhaling. Je bloed neemt meer zuurstof op en je spieren ontspannen zich. Je kunt dus wel stellen dat aanraking van levensbelang is. Aanraken is een levensbehoefte.

Huidhonger krijg je dus bij gebrek aan of verlangen naar huidcontact. Logisch dus, dat we in deze tijd hier last van hebben. We leven immers in een 1,5 meter samenleving. Juist nu is deze afstand een bescherming voor onze gezondheid. En toch hunkeren we ernaar. Wij zijn als mens gezelschapsdieren, we houden van aanraking, en kunnen niet zonder.

Ik denk dat ik een oplossing heb! Gelukkig is het wel mogelijk om je te laten masseren! Hoe fantastisch is dat! Je kunt een heerlijke aroma-therapeutische ontspanningsmassage ondergaan. Massages kunnen niet gegeven worden zonder aanraking en gelukkig heeft de overheid besloten dat massages weer gegeven mogen worden! Je kunt je huidhonger dus stillen! En aroma-therapeutische ontspanningsmassages doen nog meer. Door de juiste oliën te gebruiken, kan ik de massage op jou persoonlijk afstemmen en kan het zelfs andere klachten bestrijden.

Wil jij meer informatie over de ontspanningsmassages en wat deze voor jou kunnen doen? Neem dan contact met me op! Wees welkom!

Share this Post