Massage

De positieve effecten van massage

Dat massage goed is voor de ontspanning in je lijf, dat weten we. Door de spieren te masseren, hef je blokkades op. Heel veel mensen hebben last van de spieren in hun rug, bovenrug, schouders en nek. Veelal komt dit door een te grote belasting op de rug, bijvoorbeeld door fysiek werk. Maar ook stress is een grote factor, waardoor er teveel spanning in onze spieren gaat zitten. Deze spanning is vaak onbewust. Je komt er vaak pas achter als je gemasseerd wordt. Door regelmatig een ontspanningsmassage te ondergaan, kun je de balans tussen lichaam en geest herstellen.

Maar massage doet nog veel meer! Wist jij bijvoorbeeld, dat massage ook je weerstand verhoogt? Ons lichaam en ziel zijn één. Als we stress ervaren, zet zich dat om in stress in ons lichaam. Door stress maak je meer cortisol aan (het stresshormoon). Dit hormoon zorgt ervoor dat het lichaam zich wapend tegen de stress, maar hierdoor werken andere processen in je lijf minder goed, bijvoorbeeld je immuunsysteem.

Als je wordt gemasseerd, heeft dat indirect effect op je organen en zenuwstelsel. Je bloedcirculatie wordt geactiveerd, waardoor je stofwisseling verbetert. Schadelijke stoffen in je lichaam worden sneller afgevoerd en nieuwe voedingsstoffen worden weer aangemaakt, waardoor je lichaam zich sneller herstelt. Doordat je spieren zich weer ontspannen, ontspant ook je lichaam. Hierdoor krijgt je lijf de kans om zich te herstellen. En ook dat komt je afweersysteem ten goede.

Je slaapt beter als je ontspannen bent. Ook hier bewijst massage zijn effect. Doordat je meer ontspannen bent, val je sneller en dieper in slaap. Je lichaam en geest gebruiken de slaapstand om zich te herstellen van de dag. Hoe meer spanning je hebt, des te minder goed je slaapt. Hierdoor herstelt je lichaam zich niet goed, en ben je vatbaarder voor virussen. Een goede nachtrust bevordert dus je immuunsysteem!

Kortom, door je regelmatig te laten masseren, zorg je er niet alleen voor dat je lekker kunt ontspannen, maar het zorgt er ook voor dat je meer weerstand hebt tegen bijvoorbeeld virussen!

Wil jij graag een massage ondergaan, neem contact met me op voor een afspraak. Wil jij regelmatig een massage ondergaan, dan is er de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen. Hiermee koop je 5 massages voor de prijs van 4! Wees welkom!

Share this Post