Aromatherapie en hooikoorts

HET HOOIKOORTSSEIZOEN BEGINT DEZE WEEK AAN EEN PIEKPERIODE. Zo luidde gisteren het nieuws. Volgens de Wageningse Universiteit zullen ruim twee miljoen Nederlanders met een graspollenallergie ernstige hooikoortsklachten gaan ondervinden.

Dit komt doordat het de afgelopen periode een aantal keren goed geregend heeft, waardoor de de bloei van de grassen bevorderd wordt. Geen fijn nieuws voor veel mensen. Zeker niet in deze Coronatijd. Mensen met hooikoorts niezen en snotteren wat af.

De meeste mensen hebben wel een neusspray of een tabletje tegen de hooikoorts. Maar wat als je dat nou liever niet hebt? DAN KAN AROMATHERAPIE JE HELPEN. Beter dan enig andere natuurlijke geneeswijze, is aromatherapie geschikt bij aandoeningen van de luchtwegen. Etherische oliën kunnen luchtwegproblemen drastisch verbeteren.

Dit kun je doen, door bijvoorbeeld enkele druppels etherische olie op een zakdoekje doen en INHALEREN. Er bestaan ook speciale neusinhalatoren die hiervoor bijzonder geschikt zijn. Door op het staafje, dat je erin doet, een paar druppeltjes olie te doen, blijft de geur heel lang zijn werk doen.

Een ander voorbeeld om aromatherapie in te zetten, is door een dampbadje. Je neemt een kom met kokend water (voor driekwart gevuld) en doet hier 2 tot 5 druppels olie in. Je houdt je hoofd boven het badje, en sluit de lucht af met een handdoek over je hoofd. Op deze manier blijf je ongeveer 10 minuten zitten en inhaleer je de damp. Een nadeel hiervan kan zijn dat sommige oliën prikkelend werken op je ogen. Een inhalator is dan misschien een betere optie.

Je kunt ook een aromalamp gebruiken. In een aromalamp wordt wat water verdampt, waar je enkele druppels olie aan toe voegt. Het principe is heel simpel. Je verdwamd een kommetje water door een klein kaarsje eronder te branden. Hierdoor verdampt het water, en daarmee ook de olie. Het nadeel hiervan is, dat de olie verhit wordt en soms zelfs verbrand, als je niet op tijd water erbij giet. Door de verhitting gaat ook therapeutische kracht verloren, en dat is natuurlijk erg jammer.

Een hele efficiënte manier binnen de aromatherapie om de allergie te bestrijden, is om etherische olie te verstuiven in de ruimte met een AROMAVERSTUIVER. De aromaverstuiver is met name geschikt voor mensen met chronische luchtwegproblemen en voor kleine kinderen. Een aromaverstuiver bestaat uit een luchtpomp en een pyrex vernevelaar. Deze vernevelaar fungeert als een expansiekamer waarbij de oliedruppels worden verdeeld tot een zeer fijne nevel. Omdat de lucht hierbij het drijfgas vormt en de olie niet verhit wordt, ontstaat er geen chemische luchtvervuiling en blijft de kwaliteit van de oliën onaangetast.

Wil jij nou ook een aromaverstuiver, of ben jij nieuwsgierig naar WAT AROMATHERAPIE VOOR JOU KAN BETEKENEN? Neem dan contact met me op.

Share this Post