Aromatherapie en rugpijn

RUGPIJN, IK KEN HET ALS GEEN ANDER, helaas. Jammer genoeg kan ik mezelf niet masseren. Maar gelukkig heb ik wel mijn olietjes die me helpen om de pijn te dragen.

Pijn in je rug kan vele oorzaken hebben. Het kan zijn dat je een hernia hebt, of je hebt een verkeerde zithouding. Je hebt zwaar werk geleverd, en daarbij je spieren niet goed gebruikt. Er kan ook vermoeidheid optreden in je rug. Het kan ook zijn, dat de spieren in je onderrug zo verkrampt zijn, dat je je rug nauwelijks zonder pijn kunt bewegen. Als dit het geval is, kan een massage verlichting bieden.

Het mooie van een aromatherapeutische massage, is dat ik niet alleen maar een massage-olie gebruik, maar ook diverse etherische oliën die een positief effect hebben op je spieren. Etherische oliën hebben namelijk een heilzame en geneeskrachtige werking. Door de massage worden de oliën nog beter opgenomen door je huid, en kunnen dan via de bloedbaan hun genezende uitwerking hebben, op de plek waar jij dat nodig hebt. En door de massage, neemt de spanning in je spieren af.

Zo nam F. ook contact met me op voor een massage. Ze had ontzettende rugpijn. Er was hernia bij haar vastgesteld, maar dat bleek na een second opinion niet te kloppen. De rugpijn bleef echter, ondanks dat ze netjes haar oefeningen, die ze van de fysiotherapeut kreeg, deed.

Na het lezen van haar anamneseformulier stelde ik een olie voor haar samen om haar mee te masseren. En wat gebeurde: ze was de volgende dag gewoon pijnvrij! Wat fijn, dat ik dat voor haar heb kunnen doen!Wil je meer informatie over wat aromatherapie of een massage voor jou kan betekenen, neem dan contact met me op.

Share this Post