Aromatherapie en MS

Super spannend vind ik dit, binnenkort komt mijn eerste client met MS voor een ontspannende massage. Deze keer ga ik voor een totale lichaamsmassage, waarbij de armen en benen ook gemasseerd worden.

Multiple Sclerose (MS) is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen) waarbij de beschermlaag (isolatielaag) rondom de zenuwen is beschadigd, met tot gevolg ontsteking van het zenuwweefsel, spierkrampen en spasticiteit. 

En juist die spieren kan ik door een massage laten ontspannen. Nadat mijn cliënt mijn vragenlijst had ingevuld, ben ik op onderzoek gegaan naar MS en wat de oliën voor haar kunnen doen. Er zijn diverse oliën die goed ingezet kunnen worden bij MS, zoals Frankinscence, Sandalwood en Peppermint.

Frankinscence oftewel Wierook heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Deze werking is niet alleen op de spieren, maar Frankinscence heeft ook een kalmerende werking op de psyche. Deze zelfde eigenschap heeft Sandalwood ook. Sandalwood zorgt voor rust en acceptatie, maar heeft ook een positieve werking op een een geïrriteerde en ontstoken huid. Peppermint werkt heel goed bij spierpijn  en heeft een krampopheffend effect. Tevens werkt Peppermint tegen zenuwpijn en helpt het om helderheid in je hoofd te krijgen.

Naast bovenstaande oliën, zijn er nog meer oliën die een positief effect hebben op de symptomen van MS. Dus ik ga zeker een mooie combinatie maken van oliën die positief effect hebben op de symptomen van MS. Helaas kunnen we MS (nog) niet genezen, maar we kunnen wel verlichting bieden. En hopelijk kan ik dat voor mijn cliënt bewerkstelligen!

Heb jij ook klachten en wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem contact met me op. Wees welkom!

Share this Post