Essentiële oliën

Wat gebeurt er met je als je op een vroege ochtend in een fris dennenbos loopt? Wat ruik je als je diezelfde tocht ook weer in de avonden onderneemt? Het ruikt anders. Welke herinneringen krijg je als een zweem lavendel je neus bereikt? Of als een vriend je een prachtig boeket rozen aanreikt? Je bent direct terug in je verleden. En wat wekt een kruidige maaltijd bij je op? Of de kleuren van een verfrissende bloemensalade? De geuren nodigen je meteen uit om aan tafel te komen…

De hele dag ruiken we allerlei verschillende geuren en iedere geur vertelt ons een eigen verhaal: sommige verfrissen ons, andere ontspannen. De ene geur maakt ons blij, voor een volgend luchtje halen we juist verongelijkt onze neus op. Geuren brengen ons direct bij ons gevoel en onze emoties. Het is misschien daarom wel dat aromatherapie al zo oud en ook zo populair is.

Aromatherapie schrijft een geneeskrachtige werking toe aan een groot aantal etherische oliën. De olie werkt bij lichamelijke en bij psychologische klachten en ondersteunt het lichaam en de psyche op een holistische manier bij haar zelf genezend vermogen. Iedere olie heeft namelijk een bepaalde heilzame vibratie en deze vibratie helpt de mens om zijn innerlijke disbalans te corrigeren.

Tijdens het coachen en de trainingen zet ik regelmatig etherische oliën in. Tijdens de trainingen om de focus optimaal te houden, tijdens het coachen juist om te ontspannen. Er zijn oliën om de kinderen ondersteuning te bieden bij het zelfvertrouwen, maar ook om zich af te kunnen sluiten voor alle prikkels om zich heen. Er is zelfs een mogelijkheid om een scan te maken, om te zien welke oliën op dat moment het beste ingezet kunnen worden.